Solenergi – Solel

Solenergin eller solel har idag kommit långt fram i utvecklingen och även i vår del av världen i Europa är marknaden på snabb tillväxt. Kvalitén på solpaneler har gått rakt upp de senaste åren och priserna på solpanelerna har rasat hela tiden. Detta innebär att i t.ex. Tyskland idag så har man snart svårt att hitta ett hustak att sätta solpaneler på.

I Sverige är vi i början av att förstå och acceptera att solen finns där och lyser på oss alla och att det finns möjligheter att ta till vara denna energi under en stor del av året. Allteftersom vi får bättre draghjälp så vill fler och fler satsa på att kunna spara pengar genom att ta till vara den energi som solen ger.

Tellux AB besitter tillsammans med våra svenska samarbetspartners breda kunskaper inom sol- och vindenergi för att hela tiden leverera produkter som ligger i framkant.

Samarbetspartner för solenergianläggningar: APRILICE www.aprilice.se www.nordensolar.se 

Det är inte bara priset för en solpanel utan framför allt kvalitén som avgör om du gör en bra affär på lång sikt. En solpanel med t.ex. dåligt mellanskikt av plasten gulnar efter en tid och detta gör att effekten avtar snabbt. Det finns också olika kvalitéer på ytskiktet för olika solpaneler som också gör att effekten fort tappar. Vi har information om kvalitéts-solpaneler som efter 50 års användning fortfarande ger samma energieffekt.

Montage av solpaneler på tak - Tellux
  Solpaneler på tak - Tellux

Beräkning av åtgång, val och installation av solel - solenergi

Tellux kan hjälpa till att beräkna åtgång samt val av produkter inom solenergi för att göra en god investering med bra ekonomi anpassad för just ert behov.

Tellux kan också hjälpa till att beräkna vad som behövs för att spara ned solenergin så man kan använda den när solen inte lyser. 

Helhetslösning för solenergi

Tellux kan ge offert/pris på komplett solenergi-paket med beräkningar, urval av solceller, omvandlare, batterier samt installation.

 Läs vår fall-studie: Mlimani School Kenya case study 15 kW solar system pdf-ikon


Tellux Afrika

I Afrika jobbar vi genom vårt systerföretag Tellux Africa LTD med allt från småskalig sol- och vindenergi  i "rural area" till stora anläggningar tillsammans med investerare som har branscherfarenhet av att bygga och leverera energi till de stora kraftbolagen på flera hundra Megawatt.

Tellux gör väl och hjälper övergivna barn

Vi stöder genom vårt arbete i Afrika Home of Hope i Kenya som har som målsättning att försöka att rädda så många övergivna nyfödda barn som möjligt av de som direkt efter födseln idag slängs på soptippen i Nairobi.

Idag finns ett nybyggt hus i Nairobi som kan ta emot ca 150 stycken nyfödda som man vill rädda till ett nytt liv genom att de adopteras till Kenyanska familjer eller genom att "man skapar" familjemiljöer för barnen där de får växa upp.

Utvalda produkter

Information

Tellux AB

Tellux AB, Stålgatan 20
754 50 Uppsala
Sweden

Kontakta oss