tellux logo med ramTellux projekterar och levererar hållbara lösningar inom solenergi, LED-belysning och vindkraft

Tellux AB hjälper till med att optimera energibesparing i bl.a. bostadsrättsföreningar, butiksmiljöer, skolor och allmänna samlingslokaler genom att erbjuda senaste lösningar av solenergi och av LED produkter från kända certifierade leverantörer på marknaden.

Tellux levererar nu solenergi i samarbete med APRILICE

Vi erbjuder solenergi tillsammans med ett svenskt branschföretag som har testat och utvecklat solpaneler och tillbehör under lång tid på den svenska marknaden. Tillsammans med kunnig personal kan vi erbjuda förstudie, projektering och rätt installation av solpaneler som har en garanterad livslängd på 25 år där solpanelerna är tillverkade med rätt sorts glas och material som inte gulnar eller torkar och spricker genom väderförändringar i den yttre miljön.

Tellux levererar kvalitétslösningar från finska LUMITAR

På marknaden för gatubelysningen är Tellux AB idag generalagent för Sverige och Norge för det finska företaget Lumitar som levererar industribelysning till pappersindustrin. Ledbelysningen är gjord för att klara av temperaturen på 150 grader Celsius uppe i taket pga. värmen från papperstillverkningen.

Dessa armaturer finns idag som applikationer för gata, väg , Arenor och fastigheter med en garanterad livslängd av 250 000 timmar brinntid vilket gör att underhållskostnaden är minimerad under många år och energibesparingen är maximerad. I Finland har företaget en stor marknadsandel och jobbar nu även på den amerikanska marknaden.

Tellux leverantör av vindkraft

När det gäller vindenergi så jobbar vi i Sverige med mindre vindkraft tillsammans med ett svenskt företag som har utvecklat designen av propeller och generator efter gedigen erfarenhet inom flygindustrin.

Hållbar energibesparing och energiförsörjning

Alla dessa  parametrar är idag viktiga för energibesparing och minskade miljöutsläpp idag och framöver i vårt samhälle.

Tellux Afrika

I Afrika jobbar vi genom vårt systerföretag Tellux Africa LTD med allt från småskalig sol- och vindenergi  i "rural area" till stora anläggningar tillsammans med investerare som har branscherfarenhet av att bygga och leverera energi till de stora kraftbolagen på flera hundra Megawatt.

Tellux gör väl och hjälper övergivna barn

Vi stöder genom vårt arbete i Afrika Home of Hope i Kenya som har som målsättning att försöka att rädda så många övergivna nyfödda barn som möjligt av de som direkt efter födseln idag slängs på soptippen i Nairobi.

Idag finns ett nybyggt hus i Nairobi som kan ta emot ca 150 stycken nyfödda som man vill rädda till ett nytt liv genom att de adopteras till Kenyanska familjer eller genom att "man skapar" familjemiljöer för barnen där de får växa upp.

Utvalda produkter

Information

Tellux AB

Tellux AB, Stålgatan 20
754 50 Uppsala
Sweden

Kontakta oss