Led-belysning

Ledbelysning har utvecklats snabbt de senaste åren. Ljusfärgen (färgtemperaturen) på ledbelysningen har idag kommit så långt att alla kan bli nöjda och hitta olika färgtemeperaturer som passar till olika miljöer. Idag kan man också dimra de flesta ledlamporna till olika styrka väldigt snabbt och enkelt.

  • LED sparar pengar på många sätt, mindre service och underhåll, det drar mindre energi så du sparar mellan 40-80 % av energikostnaderna.
  • LED ger faktiskt mer energi för människan med rätt ljus och färgtemperatur för olika platser.
  • LED ger ökad försäljning i din butik, med rätt belysning till rätt avdelning, för bröd, kött och frukt och grönt eller parfym och kläder osv.
  • LED belysning ger idag ca 50 000 brinntimmar och vår finska leverantör LUMITAR garanterar idag 250 000 brinntimmar på all vår Gatu-, Arena- och Industribelysning där Tellux AB är generalagent för Sverige och Norge.
  • LED lampor lyser samma sekund som strömmen slår till.

Användningsområden

Bostadsrättsföreningar ring oss eller skriv så kommer vi förbi och gör en inventering helt kostnadsfritt för att kunna lämna en seriös offert för byte av gammal belysning till ny ekonomisk och hållbar ledbelysning. Vi kan räkna på ledbelysning utomhus eller LED belysning inomhus: i trappuppgångar, tvättstugor, källare,  förråd, entréer, husfasader, buskar och rabatter ja överallt kan man idag bygga in LED belysningen som en trivselfaktor.  Bra utebelysning i led ökar säkerhetsfaktorn på t.ex. parkeringsplatser. Genom att byta all utomhusbelysning till led eller inomhusbelysning till led sparar man märkbart kostnaderna för elektricitet.

Skolor är arbetsplatser där många befinner sig hela dagarna, och där behövs det rätt belysning för att hålla energin på topp i huvud och kropp.

Till Kyrkor, konferensanläggningar, samlingssalar där många människor samlas och där man vill ha tillgång till olika sorters ljus vid olika tillfällen är LED belysningen det perfekta sättet att kunna variera allteftersom situationen kräver.

Till Butiksmiljöer kan man snabbt kan räkna hem kostnaden för att byta ut mycket av gamla lysrör och spottar till miljövänliga och energisnåla LED moduler.


Tellux Afrika

I Afrika jobbar vi genom vårt systerföretag Tellux Africa LTD med allt från småskalig sol- och vindenergi  i "rural area" till stora anläggningar tillsammans med investerare som har branscherfarenhet av att bygga och leverera energi till de stora kraftbolagen på flera hundra Megawatt.

Tellux gör väl och hjälper övergivna barn

Vi stöder genom vårt arbete i Afrika Home of Hope i Kenya som har som målsättning att försöka att rädda så många övergivna nyfödda barn som möjligt av de som direkt efter födseln idag slängs på soptippen i Nairobi.

Idag finns ett nybyggt hus i Nairobi som kan ta emot ca 150 stycken nyfödda som man vill rädda till ett nytt liv genom att de adopteras till Kenyanska familjer eller genom att "man skapar" familjemiljöer för barnen där de får växa upp.

Utvalda produkter

Information

Tellux AB

Tellux AB, Stålgatan 20
754 50 Uppsala
Sweden

Kontakta oss